ZLATO SI VYKOPALY BŘEŽANY

25.06.2017 22:41

4. ročník KÁBA CUP ve svém finále v Horních Počaplech hostil 16 fotbalových týmů žákovské kategorie. Nejvíce fotbalového štěstí bylo tentokráte posláno klubu z Dolních Břežan, který ze základní skupiny zdaleka neprošel jako nejlepší. Přesto se mu podařilo probojovat všemi zápasy a dosáhnout až na metu nejvyšší. Jako vítěz si kromě zlatých medailí, poháru vítězů a nezapomenutelných vzpomínek z turnaje odnáší i cenu pro šampióna a tou je dvoudenní zájezd na německou ligu.

Na druhém místě se umístil tým FK Čechie Kralupy a společně s pohárem, medailemi a diplomem získal cenu pro stříbrný stupínek a tou je 15 vstupenek na zápas národního týmu. Třetí místo obsadila TJ Unhošť a získala za své výkony 15 vstupenek na zápas Sparta Praha.

Pořadatelé se pro tento ročník rozhodli zavítat na zápas Hoffenheimu. Společně s vítězi pojede i šťastný výherce z tomboly, kde byly 2 vstupenky na zápas Hoffenheimu jako hlavní výhra. Druhý šťastlivec slosovatelných vstupenek si odnesl voucher na ubytování v penzionu Harrachovská Hacienda (www.harrachovskahacienda.cz) na 2 noci se snídaní. Třetí výherce může se svými kamarády navštívit komentovanou prohlídku havlíčkobrodského pivovaru Rebel (www.hbrebel.cz). V tombole bylo možné vyhrát spoustu dalších cen od sponzorů turnaje. Pivovar Rebel věnoval do turnaje dále například packy piva, trička a knihy. Další šťastlivci si pak odnesli vouchery na koupelnové zboží od fa Šnajdr sídlící na Mělníku (www.koupelnystavsem.cz).

Turnaj KÁBA CUP byl opět napěchovaný cenami a tak si v polední pauze kluby vysoutěžily další báječné odměny. V soutěži trenérů měl nejpřesnější nohu trenér Dobříše a tak pro kluky vykopal 15 vstupenek na zápas Mladá Boleslav - Brno, jenž se odehraje v září. V soutěži zástupců družstev si 12 fotbalový míčů odneslo družstvo Libušín. Ze soutěže nepostupujících družstev bylo nejúspěšnější družstvo domácích a pro to měli pořadatelé připravenou hromadu lahví a triček pro celé družstvo.

Ceny se rozdávaly i pro nejlepší hráče turnaje. Nejlepší střelec turnaje Lukáš Kverka z Dolních Břežan byl oceněn plaketou a fotbalovým míčem, nejlepšího brankáře našli organizátoři v družstvu Straky. Plaketu a brankářské rukavice získal Tomáš Mašek a plaketu a sportovní vak za nejlepšího hráče turnaje si odnesl Ondřej Mára z Čechie Kralupy.

Turnaji ani tentokráte nechyběl charitativní podtext. Pro nemocnou Verunku a její maminku samoživitelku se podařilo v dražbě dresů a fotbalových věcí vybrat neuvěřitelných 24.500 Kč. Dres Slavia Praha se podařilo vydražit za závratných 13.000 Kč a to ještě ve dvou kolech. Dres nejprve vydražil pan Adamec z Karlštejna za 7.000 Kč, který se rozhodl své vydražené věci vzdát ku prospěchu Verunky a vrátil jej zpět do dražby. Poté se dres mistra ligy vydražil znovu a to za dalších 6.000 Kč. Pro Verunku se dále v rámci sbírky přímo na stánku Rebel vybralo dalších 5.818 Kč, které diváci i samotné kluby naházeli do připravené kasičky. Za toto gesto ještě jednou všem zúčastněným moc děkujeme. Byli jste opět více než úžasní.

Turnaj tedy pro letošek skončil. Prázdniny ale začínají a tak vám přejeme, ať jsou krásné, a ať je vyplníte především sportem. Váš KÁBA CUP.