Vždy rádi pomáháme!

07.06.2021 21:59

Také tento rok chceme v obědové pauze finálového turnaje Kába cupu v neděli 27.6.2021 v H.Počaplech uskutečnit charitativní dražbu, tentokrát ve prospěch 13letého Tomáše, kterému bylo diagnostikováno vzácné onemocnění, SMA - spinální svalová atrofie.


Jedná se o nervosvalové onemocnění postihující svalová vlákna, nemoc se projevuje svalovou slabostí, úbytkem svalové hmoty, únavou při běžných činnostech, třesem prstů rukou, náhodnými pády, může postupně docházet k omezení hybnosti, může dojít k poklesu svalstva trupu a s tím souvisejícími problémy s dýcháním.


Tom nemůže běhat, udělat dřep, poskočit si, nemůže jet na trojkolce, koloběžce, kole. Má omezený balanc, ale i přesto se snaží zapojovat do různých aktivit, aby byl mezi dětmi.


A my společně s vámi chceme Tomášovi dopřát fyzioterapii, lázně, pohyb ve vodě, prostě to, co mu může pomáhat a co mu může udělat radost.


Postupně vás budeme seznamovat s fotbalovými zajímavostmi a dresy, které budeme dražit v H.Počaplech při finále, věříme, že společně pomůžeme klukovi, který nemá to štěstí, aby stejně jako ostatní kluci a děvčata mohl sportovat, hrát fotbal a mohl se jako hráč zúčastnit Kába cupu. 


Pojďme společně pomáhat, jsme zážitkový turnaj, pojďme dopřát zážitky i Tomášovi.


Všem vám moc a moc děkujeme.